Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" прикрилася Європою від повернення Карпачової

Вівторок, 9 січня 2007, 09:40

Фракція "Наша Україна" закликає Верховну Раду обрати кандидатуру співголови Харківської правозахисної групи Євгена Захарова на посаду уповноваженого з прав людини.

Про це в понеділок з трибуни Верховної Ради заявив член фракції В’ячеслав Кириленко.

"Важливо щоб новий омбудсмен мав бездоганну репутацію, досвід правозахисної діяльності та широке суспільне визнання", - сказав Кириленко. За його словами, такою людиною є Захаров.

Кириленко підкреслив, що кандидатуру Захарова підтримали понад 120 депутатів з чотирьох фракцій, а 20 грудня відповідне рішення прийняв профільний комітет парламенту. Також, за його словами, Захарова підтримали "тисячі громадян, більше 150 громадських організацій, українські та зарубіжні правозахисники".

"У 70-80 роках він виявив неабияку мужність, підтримуючи родини політв’язнів, витягуючи здорових людей з психлікарень, поширюючи самвидав", - сказав Кириленко.

"Звичайно, правляча коаліція, маючи арифметичну більшість для обрання омбудсменом висунутого нею депутата, може зробити і це. Але такий крок ніколи не знайде розуміння ні в української, ні в світової спільноти", - підкреслив депутат.

Він нагадав слова комісара Європи з прав людини Томаса Хаммарберга про те, що омбудсмен має бути незалежним від жодної політичної сили.

"Парламент має шанс успішно скласти іспит на відповідність європейським цінностям", - сказав Кириленко.

Як відомо, на цю посаду також внесено кандидатуру Ніни Карпачової.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування