З дозволу Черновецького у Києві розвалили три історичні пам'ятки

Вівторок, 9 січня 2007, 09:46

Три історичні пам'ятки Києва національного масштабу зрівняли з землею у новорічну ніч.

Це споруди, які належали до комплексу п'ятої вежі музею "Київська фортеця", повідомляє 5 канал.

Також місто втратило єдиний збережений в оригіналі будинок Київського телеграфу дев'ятнадцятого століття.

На їхньому місці, за інформацією музею-пам'ятки "Київська фортеця", планують збудувати багатоповерховий житловий комплекс.

Дозвіл на упорядкування цієї території дала Київрада. Зокрема, будівельникам відвели сусідню з вежею ділянку і дозволили знести кілька занедбаних будівель на території пам'ятки, що використовувалися як сараї. Заразом розвалили й історичні будівлі.

Музей більше року намагається об'єднати споруди Київської фортеці у єдиний комплекс. Доручення щодо створення такого комплексу підписали голова Верховної Ради, прем'єр-міністр та президент, проте воно досі не виконується.

"Якщо фашисти вже не знищили ці будинки, то чого варті ті люди, які роблять таке, ховаючись під покровом Новорічної і Різдвяної ночі?", - питає директор музею-пам'ятки "Київська фортеця" В'ячеслав Кулініч.

"Постанова Верховної Ради є - а комусь начхати на цю постанову і не виконують її, і до речі є доручення президента про передачу цих пам'яток музею і це доручення теж комусь не хочеться виконувати і до речі ще є доручення прем'єр-міністра", - додав він.

Як відомо, Київська фортеця є найбільшим земляним укріпленням у світі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування