У Тимошенко думають, що вето Ющенку підказали Карпати

Вівторок, 9 січня 2007, 11:37

Лідер фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова переконана, що парламент подолає вето президента на закон про продовження мораторію на продаж землі.

"Зараз необхідно визначитися з усіма атрибутами ринкової вартості землі, щоб законодавча база була підготована таким чином, щоб захистити інтереси селян, і селяни зрозуміли, що вони можуть з цією землею робити", - сказала Богатирьова журналістам у вівторок.

"В тому вигляді, як це відбувається сьогодні, всі процеси не на користь селянам, тому у нас є абсолютно виправдане бажання припинити усі справи з продажу землі сільськогосподарського призначення", - додала вона.

Богатирьова висловила впевненість, що на вечірньому засіданні у вівторок депутати подолають вето, оскільки "практично всі фракції з цим погоджуються".

Вона також відзначила, що парламент до 2008 року ухвалить усі необхідні закони, буде проведена роз’яснювальна робота серед населення, і "з 2008 року почнеться нормальний ринковий обіг землі".

Водночас депутат від БЮТ Микола Томенко вважає, що президент не читав законопроекту перед його ветуванням.

"Очевидно так сталося, що президент був у Карпатах, бо в своїх аргументах проти законопроекту, він апелює текстом цього законопроекту", - сказав він.

Зокрема, за словами Томенка, Ющенко вимагає протягом цього року ухвалити закон про земельний кадастр та про оренду землі, а це в законі, за який проголосували депутати, "чорним по білому написано".

"Ми ухвалили закон не лише, щоб продовжити мораторій, але ми в законі заклали, що уряд і Верховна Рада протягом року зобов’язані створити законодавчу базу, яка б унеможливила зловживання з паями селян і зловживання, коли граються межами адміністративно-територіальних одиниць. А отже, треба зробити все, щоб і селянин мав можливість продати пай за ринковою ціною, і село або місто, яке змінює свою межу на 300 гектарів, могло б отримати кошти для соціальної інфраструктури", - сказав Томенко.

Він додав, що на сьогодні це зробити неможливо.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...