Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко висунув умови зняття вето з мораторію

Вівторок, 9 січня 2007, 15:17

Президент Віктор Ющенко може підписати закон про внесення змін до земельного кодексу щодо продовження мораторію на продаж сільськогосподарських земель в разі виконання трьох умов.

Про це у вівторок під час виступу у Верховній Раді заявив заступник глави секретаріату президента Арсеній Яценюк.

Серед умов підписання закону він назвав відновлення прав громадян на купівлю-продаж присадибних ділянок, чітке зазначення терміну введення необхідного законодавства та неприв'язування до нього мораторію.

За словами Яценюка, президент відхилив підписання законопроекту, оскільки мораторій на купівлю-продаж сільськогосподарських земель вводиться на невизначений термін.

На його думку, введення мораторію, що фактично тотожне забороні купівлі-продажу земельних ділянок, "означає те саме, що заборонити селянину купувати-продавати молоко, врожай, власний будинок та інше".

Яценюк звернув увагу, що, за офіційними даними Держкомзему, в Україні було здійснено більше 31 тисячі актів купівлі-продажу землі.

Також він зауважив, що на сьогодні в Україні діє більше 40 законодавчих актів, які регулюють ринок землі, та 340 нормативно-правових актів, що видані Держкомземом у цьому питанні.

"Ціла низка нормативно-правових актів функціонує зараз в Україні, інше питання - у їх виконанні держчиновниками і зловживанні ними при функціонуванні ринку землі", - зазначив Яценюк.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування