Ющенко вирішив, що Рада порушила права людей

Вівторок, 9 січня 2007, 15:54

Президент Віктор Ющенко вважає, що подолання Верховною Радою вето на мораторій щодо продажу земель сільгосппризначення обмежує конституційні права громадян на вільне розпоряджання своєю власністю.

Про це заявив глава Секретаріату президента Віктор Балога, повідомляє прес-служба глави держави.

Він повідомив, що згідно Конституції Ющенко підпише прийнятий Верховною Радою закон.

Втім, за словами Балоги, президент закликає парламент за рік чинності мораторію створити всі умови для запровадження легального ринку землі.

"Позиція президента залишається незмінною – протягом року в Україні має бути створено прозорий земельний ринок", – наголосив Балога.

Глава Секретаріату також нагадав, що згідно окремого пункту Універсалу національної єдності, підписаного лідерами парламентських сил, повноцінний ринок землі у державі має бути сформовано не пізніше 1 січня 2008 року.

Для цього, за словами Балоги, депутати Верховної Ради мають невідкладно прийняти закони про державний кадастр та про ринок земель.

"Якщо ці рішення буде загальмовано, то такі дії не можна буде розцінювати інакше, як спробу приховати від селян реальну власність землі та зберегти режим непрозорості при розподілі земельних ресурсів", – наголосив Балога.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування