Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тарасюк поскаржився на команду Ющенка

Четвер, 1 лютого 2007, 10:25

Екс-міністр закордонних справ Борис Тарасюк вважає, що в секретаріаті президента немає єдиної командної роботи.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна, опублікованому в четвер, говорячи про позиції президента щодо його відставки.

"Ще жодного разу я не чув від нього (Ющенка) якоїсь критики на адресу МЗС або на мою особисто. В усіх виступах він повторював, що хоче, щоб я залишався на цій посаді.... Президент у своїх заявах був послідовний, чого я не можу сказати про деяких представників його секретаріату", - сказав Тарасюк.

"Наприклад, один з них сказав, що Верховна Рада дійсно має право знімати міністра закордонних справ, а президент впливає тільки на його призначення. Я вважаю, що це ознака відсутності єдиної командної роботи і чітких пріоритетів, обумовлених президентом", - заявив екс-міністр.

Тарасюк також відзначив, що Ющенко намагався відстояти його на посаді і "неодноразово обговорював сформовану ситуацію з прем'єром". "На жаль, усе це не спрацьовувало", - додав Тарасюк.

Говорячи про свого спадкоємця, він підкреслив, що "будь-який міністр має насамперед відповідати вимогам президента, а вже потім – коаліції".

Відповідаючи на питання про власну відставку, Тарасюк відзначив, що йому заважали працювати.

"Ніхто з членів уряду жодного разу не намагався поговорити зі мною особисто. Ніхто з них не просив мене зробити щось або, навпаки, чогось не робити. Мені просто заважали виконувати свої функції", - сказав він.

"На жаль, мені не давали працювати деякі члени уряду. Вони створювали просто нестерпну атмосферу для мене як міністра", - підкреслив Тарасюк.

Він нагадав, що його не допускали на засідання уряду, "блокували шляхи депутатами-розбійниками".

Також за його словами, за час блокування рахунків Міністерства закордонних справ під кінець року сума неоплачених рахунків уже складала 40 мільйонів гривень.

"Це і привело мене до думки, що все це потрібно припиняти. Крім того, тим самим я розчищаю поле для президента, щоб він скористався своїми конституційними повноваженнями і вніс кандидатуру", - розповів Тарасюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування