У Черновецького почали рятувати його від референдуму?

Четвер, 1 лютого 2007, 11:38

Перша ініціативна група з проведення референдуму про недовіру міській владі, яка була створена на зборах громадян 23 грудня 2006 р., отримала відмову у реєстрації.

Про це в четвер повідомив в.о. заступника голови КМДА Володимир Головач, повідомляє прес-служба КМДА.

За його словами, перевіркою на відповідність чинному законодавству документів за дорученням Київського мера Леоніда Черновецького займалося Управління правового забезпечення секретаріату Київської міської ради.

За інформацією Головача, перевірка виявила, що реєстраційна відомість містить виправлення - у зв’язку з чим не можна впевнитись у дійсності відображених у ній відомостей.

За словами Головача, перевіркою встановлено, що реєстраційна відомість в цілому містить 22 помилки, які не дозволяють врахувати зазначених у відомостях осіб, як учасників зборів.

Крім того, поінформував він, перевіркою також виявлені інші порушення.

"Таким чином, висновок з приводу того, що подані документи про реєстрацію ініціативної групи з проведення місцевого референдуму, утвореної на зборах громадян України, що відбулися 23 грудня 2006 року в м. Києві, не відповідають закону про референдуми є цілком правомірним", - зазначив він.

Відповідаючи на питання з приводу подальшої долі документів інших ініціативних груп, зокрема від БЮТ та "Нашої України", Головач зазначив, що станом проводить перевірку на відповідність законодавству ще декількох ініціативних груп.

"Відповідні рішення про їх реєстрацію вони отримають у встановлений законом термін", – підкреслив Головач.

Група була створена представниками партії "Велика Україна", "Голос громади Києва", об`єднанням депутатів Києва "Рада", "Пора" та іншими.

Як відомо, було створено в цілому шість груп. Як зазначали представники політичних сил-ініціаторів референдуму, це було зроблено для того, щоб Черновецькому було складніше відмовити у проведенні референдуму.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...