Путін шукає, як відкараскатись від України, бо вже "зашкалює"

Четвер, 1 лютого 2007, 11:39

Росія шукає шляхи прямих постачань нафти і газу в країни-споживачі з метою знизити свою залежність від країн-транзитерів.

Про це на прес-конференції заявив президент Росії Володимир Путін.

"Ми будемо шукати шляхи прямих постачань. Я вже дав відповідне доручення уряду. І "Транснєфть" уже практично приступила до роботи над розширенням терміналів у Приморську", - сказав президент.

"Це істотно знизить нашу залежність від транзитних країн", - наголосив він.

"Негатив, який ми одержуємо у зв'язку з переходом на ринкові відносини, він у минулому. З основними транзитерами ми про все домовилися і підписали документи. Сподіваюся, що їх будуть дотримуватися", - заявив Путін.

Відсутність проблем з постачаннями раніше президент Росії пояснив тим, що транзитні маршрути проходили "або територією нашої єдиної держави – Радянського Союзу або територією країн так званого Східного блоку".

"А зараз вони виникли, тому що транзитні країни усвідомили свою значимість і хочуть отримувати відповідні кошти за транзит. Але ми і так платимо 4,2 млрд. доларів транзитним країнам", - наголосив Путін.

"Якщо ця цифра буде зашкалювати, а вона, на нашу думку, уже зашкалює, ми будемо шукати шляхи прямих постачань", - додав він.

Також президент відзначив, що Росія не відчуває заклопотаності з приводу планів європейських країн про диверсифікацію постачань енергоносіїв.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування