Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Северінсен так зачепила коаліцію, що її скоро знову називатимуть "божевільною дамою"

Четвер, 1 лютого 2007, 11:50

Мін‘юст України порушив питання щодо офіційного спростування Доповідачем ПАРЄ Ганне Северінсен заяви щодо розробки в Україні законів, які суперечать стандартам Ради Європи.

Про це йдеться в листі, надісланому українським Мін‘юстом до Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Так Мін'юст відреагував на слова Ганне Северінсен в інтерв‘ю радіо "Свобода" від 26 січня 2007 року, щодо начебто складання міністром юстиції України проектів законів, які не відповідають стандартам Ради Європи.

Міністерство юстиції наголошує, що "публічні висловлювання, які не підтверджуються фактами, є не тільки неприпустимими, але й такими, що ображають не лише окремих посадових осіб України, але і державу в цілому".

"Враховуючи той факт, що уявлення про Україну Парламентська Асамблея Ради Європи формує виходячи з ваших висновків, Міністерство юстиції України висловлює стурбованість щодо невідповідності ваших уявлень і справжньої ситуації в Україні", - йдеться у звернені до Ганне Северінсен.

Міністерство юстиції звертає увагу Ганне Северінсен, що критичне ставлення до джерел інформації дозволило б у майбутньому уникати непорозумінь між сторонами.

"Міністерство юстиції України, очолюване паном Лавриновичем, завжди максимально відкрите для отримання будь-якої інформації, в чому Ви неодноразово могли переконатись", – підкреслюється у листі.

"Звертаючи увагу на згадані у Вашому виступі європейські стандарти, ми впевнені, що форма подібного висловлювання не знайде підтримки з боку Європейського політикуму", - наголошується також у листі.

Копію листа направлено до представництва України при Раді Європи та Міністерства закордонних справ України.

Це не перше звинувачення на адресу доповідачів ПАРЄ від української влади. Так, у 2004 році представник президента Кучми в парламенті розцінив дії ПАРЄ як ультиматум, "щоб Віктор Ющенко став президентом України вже сьогодні".

За його словами, положення резолюції виписані "двома божевільними дамами, які не уявляють взагалі, що відбувається в Україні".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування