На референдумі проти Черновецького можна ставити хрест?

Четвер, 1 лютого 2007, 14:50

Комітет виборців України вважає неможливим проведення референдуму щодо відставки мера Києва Леоніда Черновецького.

Про це сказано у звіті КВУ щодо ситуації у Київраді.

Члени Комітету зазначають, що опозиція почала створення ініціативних груп з проведення референдуму щодо недовіри міському голові і міській раді.

Проте вони вважають, що ці групи пройдуть шлях до етапу збору підписів, проте на етапі перевірки підписів вони зіткнуться з недосконалістю законодавства про референдуми в Україні.

На думку експертів КВУ, у разі гіпотетичного набрання чинності законом про імперативний мандат, опозиція "спробує повернути до опозиційних фракцій депутатів, які перейшли до більшості".

"Проте розкол між ними вже є досить серйозним, що повернення буде маловірогідним. А в разі спроб позбавити цих депутатів мандатів процеси судових апеляцій і оскаржень можуть затягнутися до нових виборів міської ради", - сказано у повідомленні.

Члени КВУ також вважають, що президент Віктор Ющенко та "Наша Україна" не проявляють "своєї чіткої позиції" щодо конфлікту, який склався у Київраді.

"До 30 листопада 2006 року Черновецький формально входив до прохідної частини списку блоку "Наша Україна” до Верховної Ради, проте наразі фракція НСНУ в Київраді знаходиться в опозиції до міського голови. Янукович також не висловлює своєї позиції по київському конфлікту, хоча фракція Партії регіонів у Київраді знаходиться у промерівській більшості", - сказано у повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування