Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Від Щербаня-2 Сумщину рятує лише неузаконений Янукович?

Четвер, 1 лютого 2007, 15:22

Після набрання чинності законом про Кабмін низка губернаторів може позбутися своїх посад.

Таку думку висловив представник Комітету виборців України Олександр Черненко на прес-конференції в четвер, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

"Як тільки буде ясність із законом про Кабмін, як тільки в Києві пристрасті вщухнуть, то це спричинить автоматично відставки деяких губернаторів", - зазначив він.

За словами Черненка, першим у цьому списку стоїть голова Харківської обласної державної адміністрації Арсен Аваков.

Він нагадав, що суперечлива ситуація навколо перебування Авакова на посаді виникла вже дуже давно.

“І наш прогноз такий, що закінчиться в результаті, як закінчилося з Борисом Тарасюком, тому що формально є рішення обласної ради про недовіру цьому губернатору", - сказав він.

Також, за прогнозами КВУ, проблеми виникнуть у керівників Полтавської області Валерія Асадчева і Тернопільської - Івана Стойка, оскільки там є дуже багато охочих посісти ці місця.

Черненко не виключає, що після набрання чинності законом про Кабмін на посаду голови Сумської облдержадміністрації може повернутися Володимир Щербань.

"Ситуація в Сумській області може дуже ускладнитися, якщо Щербань повернеться в регіон, не знаю в якій якості. Після набрання чинності законом про Кабмін він може повернутися і як губернатор. Зараз дуже оживилися там структури, які перебували у затишші під час еміграції (Щербаня), і ми прогнозуємо, що Сумський регіон також може стати досить вибухонебезпечним", - сказав Черненко.

Крім того, голова правління КВУ Ігор Попов висловив думку, що після набрання чинності цим законом позиції проурядових сил на місцевому рівні значно підсиляться, і певна частина конфліктів буде дуже швидко вирішена в інтересах проурядових політиків, які беруть участь у цих місцевих конфліктах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування