Ющенко думає про нову редакцію Конституції через Тимошенко?

Четвер, 1 лютого 2007, 16:38

Президент заговорив про нову редакцію Основного закону, оскільки "можливі партнери" в Верховній Раді скоріше за все не підтримають зміни до Конституції, які запропонує президент.

Про це в інтерв’ю газеті "Без цензури" розповів представник президента при КС Володимир Шаповал.

"Президент посилає певні імпульси. Звичайно, він має право, згідно з Конституцією, вносити у Верховну Раду закон про зміни до Конституції", - сказав він.

"Але очевидно, якою буде доля цього законопроекту, якщо можливі партнери демонструють неприйняття. Це видно із закону про Кабмін. Тому президент і виступив з ініціативою про нову редакцію Основного Закону", - зазначив Шаповал.

Щодо пропозиції прем’єра Віктора Януковича припинити провадження КС у справі щодо заборони перегляду конституційної реформи Шаповал сказав:

"Причини залучення представника Кабінету міністрів Людмили Чубар і представника прем’єр-міністра Павла Євграфова (який озвучив позицію Януковича в суді) мені не відомі".

Він пояснив, що сторонами в цьому процесі є група депутатів, які звернулися з поданням, Верховна Рада, бо її акт оспорюють і орган або посадова особа, яка підписала акт, тобто в цьому випадку президент.

"Я наголошую, що така його заява (щодо припинення провадження) в суді має другорядне процесуальне значення, бо прем’єр-міністр як посадова особа не є стороною цього конституційного провадження", - сказав він.

"Тому залишається питання, чому його залучили, чому його позиції приділяють стільки уваги. Адже це привносить додатковий політичний сюжет у процес", - зазначив Шаповал.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування