Янукович придумав, за що звільнити Херсонського губернатора

Четвер, 1 лютого 2007, 17:09

Прем'єр Віктор Янукович має намір запропонувати президенту Віктору Ющенку звільнити Херсонського губернатора Бориса Силенкова, якщо він до 5 лютого не зможе налагодити конструктивне співробітництво з обласною радою.

Про це Янукович сказав журналістам після завершення наради з адміністративно-господарським активом Херсонської області, передає Обком з посиланням на Українські новини.

У ході наради Янукович відзначив, що Херсонська область є однією з найбільш відстаючих в Україні.

Однією з основних причин цього, на його думку, є нездатність місцевої влади налагодити конструктивну взаємодію.

Янукович відзначив, що дає час керівництву місцевої влади до понеділка знайти спільну мову, і на 5 лютого призначає зустріч у Києві Силенкову, голові Херсонської обласної ради Володимиру Демьохіну і меру Херсона Володимиру Сальді.

Прем'єр відзначив, що якщо він побачить у понеділок за результатами зустрічі, що місцеві влади не в змозі домовитися, то має намір ініціювати звільнення Силенкова.

У вересні 2006 року Кабмін за підсумками соціально-економічного розвитку за 8 місяців і підготовки до зими розглядав доцільність звільнення 5 губернаторів, у тому числі Силенкова.

Раніше Демьохін заявляв про незадовільну роботу Херсонської обласної державної адміністрації.

11 липня 2006 року Силенков звернувся в обласну прокуратуру з проханням розглянути можливість притягнення до встановленої законом відповідальності Демьохіна за порушення ним Конституції і законів при прийнятті на 3-й сесії облради рішення про визнання російської мови регіональною.

На думку губернатора, голова облради свідомо допустив порушення Конституції, законів і регламенту облради, що призвело до ухвалення незаконного рішення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News