Януковичу подобається пропозиція Путіна, але 50 на 50

Четвер, 1 лютого 2007, 18:05

Прем'єр-міністр Віктор Янукович вважає перспективною пропоновану модель енергетичного співробітництва України і Росії, що припускає об'єднання видобувних і газо-транспортних активів.

Про можливість об'єднання активів і участі українських партнерів у видобутку енергоносіїв сказав у четвер на прес-конференції в Москві президент РФ Володимир Путін, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я вважаю, що такий шлях є перспективним", - сказав Янукович. При цьому прем'єр наголосив, що "мова йде про наміри". "Якщо мова буде йти про об'єднання (активів), то тільки рівних, щоб відносини були п'ятдесят на п'ятдесят", - зазначив прем'єр.

Янукович повідомив, що в четвер повинна відбутися зустріч представників російського президента з президентом України Віктором Ющенком, у ході якої буде обговорюватися готовність до підписання відповідного документу між главами двох держав.

"Ми повинні відпрацювати таку модель відносин, яка б сприяла розвитку, а також забезпеченню питання енергетичної безпеки України", - сказав прем'єр.

Він зазначив, що шляхом, як у передбачуваній моделі, йде багато країн.

Разом з тим прем'єр наголосив, що обговорення нової моделі співробітництва і ціна на газ для України - "це різні питання". "Ціна на газ не залежить від того, як будуть об'єднуватися активи".

Як відомо, президент Росії Путін у четвер заявив, що Україна зацікавлена брати участь у видобутку газу в Росії в обмін на доступ російської сторони до управління її газо-транспортною системою.

Міністр палива й енергетики Юрій Бойко підтвердив наміри України брати участь у проектах з видобутку вуглеводнів на території РФ.

"У нас було кілька пропозицій до російської сторони і відібрана модель, яка зараз буде розвиватися, буде удосконалюватися", - сказав міністр журналістам у Києві в четвер.

За його словами, технічний бік цього питання уже відпрацьований з російською стороною. "Сьогодні динаміка розвитку відносин дозволяє сподіватися на реалізацію цього проекту", - вважає Бойко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування