Українців будуть реєструвати в Росії. Дружба не рахується

Четвер, 1 лютого 2007, 18:24

У Федеральній міграційній службі (ФМС) Росії заявили, що громадян України, які приїжджають на роботу в Росію, як і інших іноземців, необхідно ставити на міграційний облік.

"Цього вимагають поправки в міграційне законодавство, що вступили в силу в Росії в середині січня. Між Росією й Україною ведуться консультації, але в даний час українські громадяни відповідно до нових правил будуть ставитися на міграційний облік", - сказав у четвер представник прес-служби ФМС.

Він повідомив, що на недавній зустрічі українські дипломати звернулися до директора ФМС РФ Костянтина Ромодановського з проханням про те, щоб громадяни України, як і колись, могли знаходитися на території Росії до 90 днів без реєстрації.

Це передбачала двустороння угода, яка діяла до вступу в Росії нових міграційних правил.

"Консультації з приводу перебування громадян України в Росії до 90 днів без взяття на облік ведуться, але поки жодного рішення не ухвалено. Таке рішення має ухвалюватися на рівні політичного керівництва", - сказав представник прес-служби ФМС.

Він повідомив, що для громадян України, як і інших іноземців, які приїжджають на роботу в Росію, скасоване поняття реєстрація і введене поняття міграційний облік, за який тепер у Росії відповідає приймаюча сторона - фізична або юридична особа.

У виняткових випадках повідомлення для постановку на міграційний облік може направити і сам іноземний громадянин, у тому числі навіть з поштового відділення.

За новими правилами, іноземний громадянин, на час прибуваючий у Росію для роботи, має бути поставлений на міграційний облік протягом трьох днів.

Представник ФМС також сказав, що громадяни Білорусії працюють у Росії вільно, оскільки вони, як і росіяни, є співгромадянами Союзної держави Росії і Білорусії.

Тим часом у вівторок МЗС України заявив, що компетентні органи РФ не будуть застосовувати санкції до українців, які пеербувають в Росії без взяття на облік, якщо термін їхнього перебування в РФ не перевищує 90 днів і в них є міграційні карти з оцінкою органів прикордонного контролю.

Як повідомила прес-служба МЗС України, відповідні запевняння одержали українські представники на переговорах у Федеральній міграційній службі РФ.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування