Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рудьковський намагається приручити "Бориспіль"?

П'ятниця, 2 лютого 2007, 07:23

Міністерство транспорту і зв'язку знову намагається змінити гендиректора державного міжнародного аеропорту "Бориспіль".

Як стало відомо з достовірних джерел у аеропорту, міністр транспорту Микола Рудьковський звільнив з посади гендиректора Андрія Мазура у зв'язку з порушенням умов контракту в частині узгодження з відомством питання про призначення начальника управління правового забезпечення.

Наказ міністра був оскаржений Мазуром у Бориспільському міжрайонному суді Київської області, який призупинив дію наказу своєю ухвалою від 10 січня.

У свою чергу, як пояснив призначений на посаду начальник управління правового забезпечення Костянтин Ялі, "Мазур у силу закону не міг відмовити мені в прийомі на роботу, оскільки я переводився з попередньої посади – заступник гендиректора з правових питань - і за законом мене треба було прийняти - дітися було нікуди".

"Це було використано як привід для звільнення директора. Бажання міністра погоджувати всіх заступників прямо суперечить закону про управління держмайном. У державних органів є тільки право призначати директора, а решту кадрових питань має уже вирішувати сам директор", - додав він.

За даними джерела, з кінця грудня і понині Мазур знаходиться на лікарняному. Тим часом, наказом міністра від 9 січня він повинен бути звільнений з моменту виходу з лікарняного, хоча норми трудового законодавства передбачають указівку не тільки мотивації, але й дати звільнення.

Тимчасово виконуючим обов'язки гендиректора "Борисполя" призначений Юрій Соланчук.

Мазур очолив керівництво "Борисполя" у липні 2006 року. До останнього призначення керував госпрозрахунковим підприємством ДУС секретаріату президента "Зал офіційних делегацій".

***
Тим часом постановою Кабміну Ростислав Сосса звільнили з посади глави Державної служби геодезії, картографії і кадастру.

Також Віктор Бондар звільнений з посади директора Державного департаменту у справах громадянства, імміграції і реєстрації фізичних осіб за власним бажанням.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування