Фесенко не говорив, що Порошенко – кращий міністр

П'ятниця, 2 лютого 2007, 09:29

Політолог Володимир Фесенко спростовує інформацію, в якій називав депутата Петра Порошенка "найбільш оптимальною кандидатурою на посаду міністра закордонних справ".

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Центру прикладних політичних досліджень "Пента", який очолює Фесенко.

"Політолог Фесенко спростовує інформацію, яка була поширена УНІАН від його імені, щодо оцінки Порошенка як "найбільш оптимальної кандидатури на посаду міністра закордонних справ", "найкращого міністра закордонних справ", "єдиного сильного політика серед обговорюваних кандидатур", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається у повідомленні, таких висловлювань у коментарі Фесенка не було.

"Оцінюючи можливі кандидатури на посаду міністра закордонних справ Фесенко відзначив, що за Конституцією кандидатуру на цю посаду висуватиме президент. Серед потенційних кандидатів на цю посаду може бути і Порошенко як достатньо сильна і активна політична фігура в команді президента", - зазначається у повідомленні.

"У ситуації конфлікту навколо закону про Кабінет міністрів поради представників антикризової коаліції щодо оптимальної кандидатури на посаду міністра закордонних справ можуть призвести до прямо протилежного ефекту", - вважає Фесенко.

"Зокрема це може знизити шанси на висування тих кандидатур, які представники коаліції називають оптимальними. І навпаки, можуть зрости шанси Порошенка, кандидатура якого може стати тестовою, в тому плані, щоб перевірити готовність коаліції до компромісу з президентом України", - вважає політолог.

"У будь-якому випадку кандидатура наступного міністра закордонних справ визначатиметься в ході переговорного процесу між президентом, урядом і антикризовою коаліцією", - зазначив Фесенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування