"НАША УКРАЇНА" ПРИГРОЗИЛА ЗВІЛЬНИТИ МОРОЗА

П'ятниця, 2 лютого 2007, 10:01

"Наша Україна" має намір ініціювати питання про відкликання голови Верховної Ради Олександра Мороза з його посади через "незаконне" опублікування закону про Кабмін.

Про це заявив лідер фракції "Наша Україна" В’ячеслав Кириленко, повідомляє прес-служба партії.

"Закон про Кабінет міністрів опублікований всупереч нормам Конституції, оскільки президент Ющенко вніс пропозиції до цього закону, і Верховна Рада мала їх розглянути із початком сесії. Однак спікер парламенту ухвалив інше рішення, і дав доручення парламентській газеті "Голос України" опублікувати цей закон", - зазначив Кириленко.

За словами Кириленка, "вважаючи таке опублікування абсолютно незаконним, фракція "Наша Україна" розгляне можливість внесення до порядку денного питання про відкликання голови Верховної Ради з його посади".

"Ми вважаємо, що керівник парламенту, який порушує Конституцію і регламент, не може бути постаттю, яка консолідує всі політичні сили в парламенті і слугує утвердженню законності в Україні", - наголосив депутат.

Кириленко також зауважив, що швидше за все президент буде вносити подання до Конституційного Суду на предмет конституційності цього закону.

"Те, що закон був опублікований без розгляду внесених в офіційному порядку пропозицій президента, дає підстави усім неупередженим людям вважати його нелегітимним і діяти на підставі не закону, який порушує Конституцію, а на підставі самої Конституції", - підкреслив він.

"Ми стали свідками чергового кроку до повної узурпації влади з боку уряду Януковича і правлячої коаліції. На жаль, три фракції "антикризової" коаліції в парламенті стали лише інструментом для впровадження в життя часто незаконних рішень та побажань уряду", - зауважив Кириленко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...