Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ПОКИ НЕ ЗБИРАЄТЬСЯ ВІДДАВАТИ ТРУБУ ПУТІНУ

П'ятниця, 2 лютого 2007, 12:25

Президент Віктор Ющенко вважає, що говорити про об’єднання видобувних і газо-транспортних активів Росії та України ще рано.

Про це Ющенко заявив на прес-конференції у п'ятницю, коментуючи заяву президента Росії Володимира Путіна про можливість такого об’єднання.

"Газо-транспортна система – це стратегічний актив України, об’єкт, відповідно до закону, над яким сформовано державну монополію і державне управління. Усе, що пов’язано з модифікацією моделі, потребує дуже пильного і обережного підходу", - сказав Ющенко.

Водночас він зазначив, що "сьогодні не ведеться змістовний діалог щодо параметрів, принципів та інших обставин формування відносин" в енергетичній сфері в Росії.

"Але сьогодні ще важко про це говорити, бо ще потрібно вести полеміку щодо принципів організації цих відносин, методів реалізації цих ініціатив", - додав президент.

Ющенко наголосив, що його позиція завжди буде формуватися на принципах реалізації українських національних інтересів.

Президент також зазначив, що відносини з Росією можуть бути перспективними в напрямку будівництва "нових потужностей, як транспортних, так і зберігання газу".

Ющенко зазначив, що існує багато проектів, які роками обговорювалися на рівнях бізнес-кіл, але не були доведені до логічного кінця. Серед них він назвав проект "Богоричани-Ужгород" та інші, які він назвав предметом спільних інтересів Росії і України.

Президент також підкреслив, що "по всьому масиву інтересів в енергетичній сфері мають бути проведені відповідні консультації та сформовані чіткі пропозиції з тих чи інших позицій".

Після цього, на його думку, має відбутися обговорення на високому рівні, "очевидно, РНБО, очевидно, за участі Верховної Ради та будуть розглянуті всі питання".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування