КОМУНІСТИ ХОЧУТЬ УСУНУТИ ПРЕЗИДЕНТА НОВОЮ КОНСТИТУЦІЄЮ

П'ятниця, 2 лютого 2007, 16:57

Комуністична партія має намір наступного тижня, 5-9 лютого, внести до Верховної Ради проект нової Конституції.

Про це заявив лідер Компартії Петро Симоненко під час зустрічі з представниками ЗМІ у рамках Українського прес-клубу в п'ятницю, повідомляє прес-служба партії.

"Сьогодні ми, з урахуванням досвіду попередніх десяти років та з огляду на стратегічні пріоритети суспільства і людини, внесли в нашу редакцію Конституції необхідні уточнення та корективи і наступного тижня зареєструємо у Верховній Раді відповідний законопроект", - сказав він.

Як повідомив Симоненко УНІАН, у даному законопроекті планується скасувати інститут президента.

Натомість, пропонується запровадити інститут президії Верховної Ради, яку очолюватиме глава парламенту, а керівником виконавчої влади зробити прем’єр-міністра, якого обиратиме коаліція.

Також, за словами лідера Компартії, замість держадміністрацій всіх рівнів планується запровадити виконкоми і інститут народного контролю.

Крім того, проект закону, передбачає дію імперативного мандату в повному обсязі, а також обрання суддів територіальними громадами, повідомив Симоненко.

Також комуністи пропонують встановити дві державні мови - російську і українську, ввести подвійне громадянство та передбачити нейтральний статус України.

Як відомо, також про підготовку нової редакції Конституції заявляла лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News