Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Давидович подарував ворогам Черновецького шанс

П'ятниця, 2 лютого 2007, 18:58

Голова Центральної виборчої комісії Ярослав Давидович вважає, що у відмові київської влади зареєструвати ініціативні групи для проведення референдуму в Києві трагедії немає.

Відповідаючи на запитання, якими можуть бути причини відмови в реєстрації ініціативних груп громадян у місті Києві, Давидович нагадав, що свого часу при розгляді документів щодо реєстрації ініціативних груп із проведення всеукраїнського референдуму з питань НАТО і ЄЕП Комісія зареєструвала 109 ініціативних груп, а 47 було відмовлено, оскільки було допущено дуже багато помилок в оформленні документів.

“Тому, ніякої трагедії у відмові немає”, - сказав він, повідомляє прес-служба ЦВК.

За словами голови ЦВК, у таких випадках документи повертаються на доопрацювання, і ця ініціативна група має право виправити помилки або повторно провести збори і повторно подати документи.

Це абсолютно не є підставою для повної відмови в реєстрації, зазначив Давидович.

Голова Центрвиборчкому наголосив на тому, що на сьогодні закон про всеукраїнський та місцеві референдуми надзвичайно відстав від вимог сучасного законодавства і Конституції України.

Наприклад, за його словами, у ньому зовсім не передбачається спостерігачів при проведенні референдуму, що суперечить усім міжнародним нормам виборчого та референдумного законодавства.

Натомість, зазначив Давидович, вимагається участь у формуванні комісій такої інституції, як трудові колективи – цього поняття вже давно немає в законодавстві.

Як зазначено у повідомленні, на думку Давидовича, якщо держава хоче застосовувати таку форму управління, як проведення референдумів, то найближчим часом профільний комітет парламенту повинен розпочати напрацювання нової редакції цього закону.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування