Кучма скаржиться, що його викреслили з підручників

Субота, 3 лютого 2007, 20:35

Екс-президент Леонід Кучма вважає, що "антикризова коаліція" допрацює до наступних парламентських виборів.

У програмі Яна Табачника "Честь маю запросити", Кучма скептично оцінив шанси влаштувати нову революцію навесні цього року.

"Наступного року оранжисти - польові командири обіцяють нову революцію, хоча я глибоко переконаний, що сьогоднішня антикризова коаліція з успіхом допрацює, якщо не наробить дурниць, грубих помилок, до наступних парламентських виборів", - підкреслив він.

Кучма схвалює рішення, які сьогодні приймає коаліція. "Рішення, які приймаються, за великим рахунком, нормальні, все одно країна повинна колись пережити ухвалення непопулярних рішень, і ми затягуємо це від виборів до виборів", - сказав екс-президент, додавши, що Росія завдяки таким непопулярним рішенням пішла в своєму розвитку далеко від України.

Під час програми Кучма зізнався, що пише книгу про час свого президентства.

Він також розкритикував сьогоднішні підручники історії для школярів, в яких не згадуються два перші президенти України Леонід Кравчук та він.

"Сьогодні робиться все, щоб про перших президентів забули", - сказав Кучма. Екс-президент не виключає, що це пов`язано з бажанням "догодити сьогоднішній владі".

Він сказав, що парламент повинен прийняти закон, "який забороняв би історикам в лапках, які пишуть підручники, займатися словоблуддям".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування