Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко хоче підправити "інструкцію з кулачного бою"

Неділя, 4 лютого 2007, 20:28

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко впевнена, що політична ситуація в Україні виправиться тільки після прийняття нової редакції Конституції.

"Всі ці вакханалії з розподілом влад припиняться тільки в одному випадку: якщо політикум набереться мудрості і мужності приймати нову редакцію Конституції", - сказала вона у неділю в ефірі каналу "Інтер".

На думку Тимошенко, "єдиний вихід який є - замість Конституції, яка є практично інструкцією з кулачного бою, прийняти нову редакцію Конституції, яка зможе дійсно навести лад і спокій в країні".

Водночас на питання, чи має ця нова редакція передбачати збереження поста президента, лідер БЮТ відповіла: "Україна рухається до парламентсько-президентської республіки. І для того, щоб знайти порозуміння в залі, потрібно рухатися саме в контексті парламентсько-президентської республіки".

Вона підкреслила, що нова редакція Конституції має передбачати збалансування гілок влади. "Тому що сьогодні дуже сильна роль парламенту і уряду. Практично диктатуру з президентського кабінету перенесли в урядовий", - зазначила Тимошенко.

Вона також нагадала, що БЮТ "працює над тим, щоб з'явилися правові підстави [для розпуску парламенту], щоб вони були підтверджені судовими органами і щоб на базі цього президент отримав право розпустити парламент".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування