Облгази об’єднаються проти "РосУкрЕнерго"

Понеділок, 5 лютого 2007, 15:16

Глави правлінь 6 обласних підприємств з газопостачання й газифікації пропонують створити Всеукраїнську асоціацію підприємств з газопостачання й газифікації.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова наглядової ради ВАТ "Закарпаттягаз" Любомир Шершун, повідомляє Ліга.

Зокрема в асоціацію можуть увійти "Чернігівгаз", "Чернівцігаз", "Львівгаз", "Волиньгаз", а також "Закарпаттягаз" та "Івано-Франківськгаз".

За словами Шершуна, створення асоціації дозволить облгазам спільними зусиллями захищати свої інтереси та протидіяти незаконним рішенням влади.

Як відомо, у 2006 році "Чернігівгаз", "Чернівцігаз", "Львівгаз", "Волиньгаз", а також "Закарпаттягаз" й "Івано-Франківськгаз" заявляли про здійснення тиску на них з боку правоохоронних органів.

На думку глав підприємств, деякі керівники правоохоронних органів виконували замовлення певних політичних сил і високих посадових осіб у сфері ПЕК, метою яких є паралізувати роботу підприємств і передати контроль над ними компаніям, що монопольно поставляють газ в Україну, зокрема, "РосУкрЕнерго".

У зв'язку з цим облгази зверталися до президента Віктора Ющенка з відкритим листом із проханням винести це питання на розгляд Ради національної безпеки й оборони.

У свою чергу, перший заступник глави Мінпаливенерго Вадим Чупрун заявляв про намір нафтогазового відомства розібратися з ситуацією про можливий тиск правоохоронних і контролюючих органів на облгази.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News