БОЙКО ЗДАВ ЯНУКОВИЧА І ЙОГО ДОМОВЛЕНІСТЬ ІЗ РОСІЄЮ

Понеділок, 5 лютого 2007, 15:27

Принципові домовленості про можливий допуск українських компаній до видобутку природного газу на території Росії були досягнуті на рівні прем'єр-міністрів України та Росії.

Про це повідомив міністр палива і енергетики Юрій Бойко в інтерв'ю тижневику "Контракти", повідомляє УНІАН.

"Переконував не я і не представників "Газпрому". Принципові домовленості досягнуті на рівні прем'єр-міністрів", – сказав Бойко.

При цьому він зазначив, що, за його інформацією, прем'єр-міністр Віктор Янукович використовував "вагомі" аргументи в переговорах з прем'єр-міністром Росії Михайлом Фрадковим.

Також Бойко додав, що в України "великі" шанси одержати можливість видобувати газ в Росії.

Як відомо, 1 лютого президент Росії Володимир Путін заявив, що Україна має намір запропонувати повернутися до ідеї створення газо-транспортного консорціуму шляхом обміну частки в українських газопроводах, по яких російський газ експортується в Європу, на доступ до видобутку газу в Росії.

Після цієї заяви Янукович допустив можливість передачі активів української ГТС в обмін на паритетну участь в газовидобувних активах Росії.

"Йдеться зараз про наміри. Якщо йтиметься про об'єднання, то воно має бути на рівні партнерських відносин. Ці відносини повинні бути зрозумілими, як кажуть, 50 на 50", - сказав прем'єр.

Янукович також повідомив, що питання створення нової моделі відносин в енергосфері обговорюються зараз на рівні президентів Росії і України.

Водночас голова Верховної Ради Олександр Мороз у понеділок заявив, що "ніяких домовленостей з цього приводу не було, тобто не існує".

За його словами, проводяться переговори в форматі Комісії Ющенко-Путін. На уточнююче запитання, чи означає це, що президент Росії сказав неправду, Мороз відповів: "Я не буду коментувати висловлювання президента Росії, бо не бачу предмету для коментарю".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування