Ющенку пропонують не забувати консультуватися з коаліцією

Понеділок, 5 лютого 2007, 16:22

Віце-спікер Адам Мартинюк не виключає, що питання призначення Володимира Огризка на посаду голови МЗС може бути розглянуте у четвер.

Про це він заявив в понеділок.

За його словами, подання вже надійшло до Верховної Ради і після розгляду відповідним комітетом ВР може бути внесено до порядку денного на четвер.

Мартинюк не зміг спрогнозувати, чи підтримає Рада кандидатуру Огризка і висловив жаль, що кандидатура була подана без попередніх консультацій з коаліцією.

При цьому віце-спікер визнав, що вносити кандидатуру міністра – це конституційне право президента.

"Мені важко зараз однозначно сказати, тому що ця кандидатура виникла вже після того, як відбулися усі заплановані на понеділок зустрічі – зустріч коаліції, погоджувальна рада", - зазначив Мартинюк.

"Шкода, що не було попередніх консультацій, бо на мою особисту думку, і, сподіваюсь, її підтримають наші колеги по коаліції, було б добре, якби вносилась кандидатура, яка б мала всі шанси для проходження у сесійній залі", - сказав Мартинюк.

Віце-спікер спрогнозував, що кандидатуру Огризка підтримає "Наша Україна", а решта будуть визначатись.

При цьому Мартинюк закликав не бачити трагедії в тому, що якась кандидатура не буде підтримана, тому що "проголосована буде лише та кандидатура, яку внесе президент".

У четвер Рада також розгляне питання призначення уповноваженого з прав людини, зокрема кандидатури Ніни Карпачової та Євгена Захарова.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...