Янукович обіцяє, що українські газогони де були, там і залишаться

Понеділок, 5 лютого 2007, 16:33

Прем'єр-міністр Віктор Янукович заявляє, що українська газотранспортна система була і залишається у державній власності.

Про це він сказав під час засідання урядового комітету з питань правової політики, оборони, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції, повідомляє прес-служба Кабміну.

За словами Януковича, питання транзиту енергоносіїв через територію України має стати предметом обговорення на рівні міждержавної комісії Ющенко–Путін.

"А будь-які спекуляції навколо цього питання з боку окремих політичних сил лише завдають шкоди авторитету України на міжнародному рівні", - додав він.

"Я ще раз хочу підтвердити, що українська газо-транспортна система залишається у власності України, в державній власності, і вона не підлягає будь-яким змінам. Це є пріоритетом урядової політики", - наголосив Янукович.

Стосовно спільних проектів у газо-транспортній галузі, то, за словами прем'єра, можлива участь Росії у будівництві ділянки газопроводу Богородчани-Ужгород у разі збільшення обсягів транзиту російського газу до Європи була б вигідною для усіх учасників цього проекту.

"Україна отримає від цього економічну вигоду, тому що матиме додаткові джерела фінансування. Отримає вигоду і Росія, тому що буде реалізувати свій газ в Європі. У свою чергу Європейський Союз отримує додаткові обсяги газопостачання", - пояснив Янукович.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування