ЯНУКОВИЧ НЕ ДАСТЬ ВІДСТАВИТИ МОРОЗА

Понеділок, 5 лютого 2007, 17:13

Прем'єр-міністр Віктор Янукович виключає можливість відставки голови Верховної Ради Олександра Мороза, яку підтримують фракція "Нашої України" та БЮТ.

Про це він сказав під час засідання урядового комітету з питань правової політики, оборони, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Я хотів би заспокоїти учасників цього процесу (ініціативи відставки Мороза), що цього ніколи не буде... Коаліція зараз стійка. Тому всі ці спроби будь-кого залякати не будуть сприйматись коаліцією", - заявив прем'єр.

Водночас Янукович прокоментував пропозиції та роботу окремих партій та блоків над новими редакціями Конституції.

"Деякі політичні сили звели Конституцію до рівня фактично передвиборчої технології, завдяки якій вони хочуть знайти додаткові голоси", - сказав прем'єр.

Він висловив переконання, що "подібний підхід до Конституції, перш за все, принижує сам Основний закон".

"Складається таке враження, що деякі політики намагаються підлаштувати країну під себе. Цього не можна допустити. Я вважаю, що партії, які спекулюють на власних ексклюзивних проектах, граються в небезпечну гру", - заявив Янукович.

Прем'єр наголосив, що "Конституція в будь-якій країні світу – священна".

"З нею не можна так поводитись. Якщо йдеться про вдосконалення чи продовження конституційної реформи – цей процес треба проводити в парламенті згідно з українським законодавством", - пояснив він.

"Я вважаю, що ми повинні найближчим часом ініціювати створення такої спеціальної комісії, в яку увійдуть представники всіх гілок влади. Цей процес треба проводити в парламенті, і закінчувати займатись аматорством", - додав Янукович.

Як відомо, над новими редакціями Конституції працюють БЮТ та Компартія, яка, зокрема, пропонує ліквідувати інститут президентства.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News