ЄС попросить Ющенко і Януковича бути єдиними

Понеділок, 5 лютого 2007, 18:02

Європейський Союз у ході засідання Україна-ЄС Трійка закличе українських лідерів зробити максимум для забезпечення політичної стабільності в країні.

Так вважає офіційний представник верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Хав'єра Солани Христина Галлах.

"Ситуація, у якій протягом декількох останніх місяців знаходилися українці, викликала в нас стурбованість, тому що не вистачало політичної єдності. Це усе ускладнювало. От чому головний наш заклик до всіх лідерів - зробити максимум, щоб просунутися до того, що ми називаємо стабільністю", - відзначила Галлах.

"Я думаю, це буде ключовим посланням, що буде зроблено Європейським Союзом", - сказала Галлах.

Галлах підкреслила, що послання делегації Європейського Союзу буде "дуже чітким для українського керівництва, а також для громадської думки".

"Воно полягає в тому, що ми дуже хочемо, щоб в Україні був стабільний уряд, стабільна політична ситуація, і це - кращий шлях для просування процесу реформ уперед. Ми думаємо, що послання ЄС буде доставлено керівництву України в чіткій і сильній манері", - додала вона.

Галлах висловила впевненість щодо найближчого початку переговорів між Україною і ЄС щодо нової посиленої угоди.

"Майбутня угода може бути дуже важливим інструментом. Європейська політика сусідства уже визначила багато сфер, у яких наші відносини будуть поглиблюватися. Що б ми хотіли, так це зробити їх більш змістовними", - відзначила вона.

"Таким чином, нова посилена угода, переговори по якому незабаром почнуться, (ми сподіваємося, що завтра буде зроблене таке оголошення) буде важливим інструментом для поглиблення цих двосторонніх відносин", - сказала представник Солани.

Крім того, Галлах висловила сподівання щодо того, що переговори по цьому документу "будуть швидко просуватися вперед".

"Ми хотіли б бачити, що Україна досягає швидкого прогресу, як у питаннях політичної стабільності, так і в процесі економічних реформ", - підкреслила Галлах.

Як повідомлялося, 6 лютого в Києві відбудеться засідання Україна-ЄС Трійка на рівні міністрів закордонних справ.

У ході засідання Європейський Союз планує офіційно заявити про початок переговорів з Києвом по новій поглибленій угоді.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування