ЄС готується поставити Україні ультиматум?

Понеділок, 5 лютого 2007, 18:13

Європейський Союз у ході засідання Україна-ЄС Трійка у вівторок закличе українських лідерів зробити максимум для забезпечення політичної стабільності в країні.

Про це заявила офіційний представник Верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики й безпеки Хав'єра Солани Христина Галлах, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Головний наш заклик до всіх лідерів - зробити максимум, щоб просунутися до того, що ми називаємо стабільністю. Я думаю, це буде ключовим посланням, що буде зроблено Європейським Союзом", - сказала Галлах у понеділок у Брюселі.

Вона пояснила, що в ЄС стурбовані недостачею "політичної єдності", що "все ускладнювало".

Галлах підкреслила, що послання делегації Європейського Союзу буде "дуже чітким для українського керівництва, а також для суспільної думки".

"Воно полягає в тому, що ми дуже хочемо, щоб в Україні був стабільний уряд, стабільна політична ситуація, і це - найкращий шлях для просування процесу реформ уперед. Ми думаємо, що послання ЄС буде донесено керівництву України в чіткій і сильній манері", - додала вона.

Також Галлах висловила впевненість у найближчому початку переговорів між Україною та ЄС про нову посилену угоду.

"Майбутня угода може бути дуже важливим інструментом. Європейська політика сусідства уже визначила багато сфер, у яких наші відносини будуть поглиблюватися", - підкреслила представник Солани.

"Що б ми хотіли, так це зробити їх більш змістовними. Таким чином, нова посилена угода, переговори по якій незабаром почнуться, - ми сподіваємося, що завтра буде зроблене таке оголошення, - буде важливим інструментом для поглиблення цих двосторонніх відносин", - додала вона.

Крім того, Галлах висловила сподівання, що переговори по цьому документу "будуть швидко просуватися вперед".

"Ми хотіли б бачити, що Україна досягає швидкого прогресу, як у питаннях політичної стабільності, так і в процесі економічних реформ", - підкреслила Галлах.

6 лютого в Києві відбудеться засідання Україна-ЄС Трійка на рівні міністрів закордонних справ.

У ході засідання Європейський Союз планує офіційно заявити про початок переговорів з Києвом про нову поглиблену угоду.

За відсутності повноважного керівника зовнішньополітичного відомства українську сторону на засіданні буде представляти в.о. міністра закордонних справ Володимир Огризко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування