КОАЛІЦІЯ ВСЕ ПОВІСИЛА НА ЮЩЕНКА, АЛЕ БЮТ ЗАБЛОКУЄ ТРИБУНУ

Понеділок, 5 лютого 2007, 18:34

Після зустрічі керівників депутатських фракцій з головою Верховної Ради й представниками уряду, всі сторони залишилися на своїх позиціях.

Як повідомив журналістам один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов, опозиція не отримала "переконливої інформації" щодо ситуації з газо-транспортною системою.

Тому, за словами Турчинова, позиція фракції щодо блокування роботи Верховної Ради залишається в силі.

БЮТ вимагатиме звіту прем’єр-міністра Віктора Януковича у парламенті.

За словами Турчинова, політичні сили також домовились сформувати остаточні позиції на засіданнях фракцій.

Водночас лідер фракції СПУ Іван Бокий повідомив, що віце-прем'єр Андрій Клюєв, присутній на засіданні, поінформував парламентарів щодо відсутності ініціативи стосовно передачі газо-транспортної системи Росії з боку уряду.

"Уряд не може нічого повідомити з цього приводу, бо не має власне пропозицій з української сторони. Є пропозиції з російської сторон, але вони не в уряді, а в секретаріаті президента", - сказав Бокий.

На питання, яким чином коаліція збирається перешкодити опозиції блокувати трибуну, Бокий сказав, що це "питання совісті опозиції".

"Проект лежить на Банковій (в секретаріаті) і ні про що ще не говорить. Якщо через це робити набіги на трибуну, то який тоді глузд у діях опозиції"

Водночас лідер КПУ Петро Симоненко зазначив, що інформація про відсутність ініціативи української сторони щодо передачі ГТС Росії, а також існування цієї ініціативи у вигляді декларації на рівні комісії Ющенко-Путін, "стала несподіванкою для так званої опозиції".

"Те що вона (опозиція) називала провокацією - ця провокація, як ми сьогодні з'ясували, виходить із секретаріату президента. Тому що у Кабінеті міністрів ніяких пропозицій, навіть на рівні декларацій, немає", - заявив Симоненко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування