Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров зацікавлений віддати трубу, щоб "отямитися"

Вівторок, 6 лютого 2007, 09:49

Україна зацікавлена в спільному з Росією управлінні своєю газо-транспортною системою, заявляє перший віце-прем'єр Микола Азаров.

"Наша мета — одержати більш дешевий газ. Ринкова ціна на газ для України зараз непід'ємна. Ми ніяк не можемо отямитися після дворазового підвищення ціни. Участь у розробці цих родовищ здешевить газ. Адже є трубопровід, що йде з Росії, Середньої Азії безпосередньо до України.", - заявив Азаров в інтерв'ю "Дело".

Віце-прем'єр запевняє, що "галас" навколо газо-транспортного консорціуму підняли "політичні відставники", що хочуть себе в такий спосіб реанімувати.

"Коли йдуть переговори про те, щоб Україна брала участь у розробці родовищ у Лівії, галасу немає. А як ми будемо газ відтіля доставляти? Коли ми просимо концесію в Туркменії, ніхто не піднімає галасу. Але ж газ відтіля транспортувати ми будемо по російських трубах", - відзначив він.

Азаров підкреслив, що "ніхто віддавати нікому у власність газо-транспортну систему України не буде".

"Мова йде тільки про спільне управління. Ми в цьому зацікавлені. Адже ми щорічно витрачаємо величезні суми на реконструкцію і підтримку її в робочому стані, - заявив він.

"Ті, хто зараз більше всього кричать про незаконність дій "РосУкрЕнерго", самі поставляли газ в Україну в 1995-96 роках за непрозорими схемами, за чим, певно, і тужать", - додав Азаров.

1 лютого президент Росії Володимир Путин заявив, що Україна зацікавлена брати участь у видобутку газу в Росії в обмін на доступ російської сторони до управління її газо-транспортною системою. Після цього БЮТ заявив про здачу урядом Януковича національних інтересів. У понеділок депутати коаліції запевняли, що пропозиція, озвучена Путіним, розглядалося в рамках комісії Путін-Ющенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування