Азаров краще б вагони розвантажував, ніж доводив, що він не верблюд

Вівторок, 6 лютого 2007, 10:25

Перший віце-прем'єр Микола Азаров заперечує, що його міністерство переглянуло податкове навантаження для різних регіонів України, збільшивши для західних областей і зменшивши для східних.

"Це абсолютна неправда. Хіба у Волинській і Тернопільській області живуть не українці, і я як міністр фінансів не відповідаю за їх благополуччя і за розвиток цих регіонів?", - сказав він в інтерв'ю "Делу".

"Нагромадження негативу шляхом спекулятивних "закидів" абсолютно порожніх тем не буде сприяти творенню. Якщо люди не будуть упевнені, що влада проводить правильну політику, то і влада буде менш упевнено цю політику проводити. Потрібно буде не пахати, а доводити, що ти не верблюд", - додав він.

"Якби я навіть залишився без коштів до існування, я б не став писати недостовірну інформацію. Краще б пішов вагони розвантажувати", - завірив Азаров.

На питання про значні зовнішні запозичення, віце-прем'єр відповів, що вони були зроблені в листопаді минулого року, а їх розмір визначається законом про бюджет.

"Ці кошти йдуть на фінансування дефіциту бюджету. Як правило, ми всі наші запозичення направляємо на погашення старих боргів. Нам потрібно на це витрачати близько $2 млрд. на рік. Брати позику нам зараз вигідно, тому що раніше ми брали кредити під 17% річних, а зараз — під 3-5%", - відзначив він.

Зараз, за словами Азарова, фінансова ситуація в Україні стійка і необхідності позичати гроші немає.

"Тому ми будемо робити позики, коли виникне для цього сприятлива ситуація", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування