Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко сперечається з Радою через майно профспілок

Вівторок, 6 лютого 2007, 10:50

Президент Віктор Ющенко повернув для повторного розгляду Верховної Ради закон про мораторій на відчуження майна, яке перебуває у володінні Федерації професійних спілок.

На думку президента, ухвалений парламентом 12 січня закон не може бути підписаний, бо мораторій на відчуження майна Федерації профспілок на не визначений строк не сприятиме законодавчому визначенню суб'єктів права власності на нього.

У зв'язку з цим, Ющенко пропонує встановити мораторій не "тимчасово до прийняття законодавчого акту про визначення суб'єктів права власності майна", а до 1 січня 2008 року, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко вважає, що цей строк є достатнім "для законодавчого вирішення питання, заради якого передбачається встановити мораторій".

Крім того, президент пропонує перевірити законність відчуження майнових комплексів і майна санаторно-курортного й туристичного призначення ЗАТ "Укрпрофоздоровниця", ЗАТ "Укрпрофтур", Федерацією профспілок не за 2000-2006 роки, а починаючи з 1994 року, коли майно громадських організацій СРСР було визнано власністю України.

Пропозиції Ющенка під час розгляду закону на пленарному засіданні Верховної Ради представлятиме представник президента у ВР Роман Зварич.

Як відомо, 12 січня 2007 року Рада встановила мораторій до законодавчого визначення статусу майна, яке перебуває у віданні ФПУ, а також доручила Фонду держмайна провести інвентаризацію майна ФПУ, встановити, яка частка в цьому майні належить державі, й визначити перелік майна, забороненого до продажу.

Крім того, парламент доручив ФДМ і правоохоронним органам перевірити законність відчуженого майна ФПУ у 2000-2006 роках і у разі виявлення порушення законодавства вжити заходів для повернення цих об’єктів законному власникові.

Водночас, Федерація профспілок виступала проти мораторію на відчуження її майна і звертались до президента з проханням накласти вето на даний закон.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування