Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС не дає Україні надмірних обіцянок

Вівторок, 6 лютого 2007, 13:44

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер просить не сподіватися на швидке створення зони вільної торгівлі між Україною і ЄС.

Про це він сказав на брифінгу, відповідаючи на питання, коли саме можна буде говорити про формування зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом.

"Ми не повинні ставити надмірні вимоги й очікування", - наголосив Штайнмайер.

"Є реалістична робоча програма, яка полягає в тому, що і нам в Європейському Союзі належить виконати низку завдань, так само, як і Україні", - додав німецький міністр.

Завданнями Європейського Союзу він назвав ухвалення Європейської Конституції і висловив сподівання, що в Україні уважно стежать за дискусіями, які точаться щодо цього питання.

В свою чергу, прем’єр Віктор Янукович зазначив: "Ми також уважно слідкуємо, яким чином ці питання вирішуються".

"Ми також сьогодні стоїмо перед тим шляхом, який Україна обрала. Це шлях реформ, які ми повинні здійснити, щоб наблизитись до тих європейських стандартів, які ми вважаємо дуже важко буде досягти", - додав Янукович.

Прем’єр підкреслив, що важливим є те, що "цей шлях ми будемо проходити спільно".

"Є об’єктивні, реальні цілі, які ми можемо спільно досягти. І цей шлях, я сподіваюсь, ми найближчим часом випишемо в новій посиленій угоді", - зазначив Янукович.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування