"Наша Україна" хоче "урізати" подарунок Ющенка для Тимошенко

Вівторок, 6 лютого 2007, 15:15

Партія "Наша Україна" заявляє про необхідність обмеження закону про імперативний мандат перехідним періодом.

"Наша Україна" переконана, що введення в дію цього закону сприятиме поверненню співвідношення політичних сил у місцевих органах влади відповідно до результатів волевиявлення громадян України 26 березня 2006 року", - зазначається у заяві партії.

"Імперативний мандат стоятиме на перешкоді утворенню ситуативних союзів в місцевих радах, в основі яких лежить не виконання політичних програм партій та блоків, а зрада вчорашніх політичних союзників, корупційні схеми, розкрадання бюджетних, матеріальних, земельних та інших ресурсів місцевих громад", - цитує документ прес-служба партії.

"Наша Україна" висловлює підтримку підписання президентом закону про імперативний мандат, але водночас зауважує про "усвідомлення, що окремі положення цього закону не в повній мірі відповідають традиціям європейської демократії".

Також партія висловлює переконання, що дію закону необхідно обмежити перехідним періодом – "до формування української демократичної політичної системи та становлення цивілізованих політичних традицій, які стануть можливими після прийняття нової редакції Конституції".

Як відомо, 5 лютого 2007 року президент Віктор Ющенко підписав закон про внесення змін до деяких законів щодо статусу депутатів Верховної Ради Криму та місцевих рад, яким запроваджено імперативний мандат для депутатів місцевих рад.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування