Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На жіноче свято Україна і ЄС почнуть активно працювати

Вівторок, 6 лютого 2007, 15:59

8 березня відбудеться перша робоча зустріч на експертному рівні щодо укладення нової Посиленої угоди про співробітництво між Україною і Європейським Союзом.

Про це на прес-конференції у вівторок заявив федеральний міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр, повідомляє УНІАН.

За його словами, в ході зустрічі буде визначено коло напрямків і сфер, де необхідно посилити співробітництво.

Водночас, за його словами, в ході зустрічей у Києві у вівторок обговорювалось питання про можливе створення зони вільної торгівлі, співробітництво у сфері юстиції, необхідність здійснення правових реформ.

Сторони можуть обговорити проект співробітництва у сфері оборони та політики безпеки, додав він.

У свою чергу виконувач обов’язків міністра закордонних справ Володимир Огризко зазначив, що Україна і ЄС лише починають переговорний процес, і попереду інтенсивна й цікава робота.

За його словами, планується обговорити весь спектр питань співробітництва України з ЄС.

Огризко також зазначив, що ближчим часом розпочнеться робота над угодою про створення зони вільної торгівлі. Він відзначив, що Україна зацікавлена, щоб ця робота розпочалася максимально швидко до набуття членства України в СОТ.

Штайнмайєр висловив розуміння того, що процес реформування дається Україні нелегко. Він також зазначив, що відчув певну напругу під час перебування в Україні.

"Ви повинні самі зрозуміти, що важко розпочинати переговори про укладення угоди з одним міністром закордонних справ, а закінчувати з іншим", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування