Янукович вирішив влаштувати США експертизу

Вівторок, 6 лютого 2007, 16:25

Фахівці Державного департаменту ветеринарної медицини України мають намір провести аудит Служби ветеринарної медицини США.

Про це під час прес-конференції повідомив перший заступник голови ветслужби Володимир Горжеєв.

"Американська сторона повинна назвати дату проведення аудиту служби ветеринарної медицини США українськими фахівцями", – сказав він.

Горжеєв відзначив, що раніше Україна не проводила аудиту ветслужби США, а також підкреслив, що в даний час наша країна не обмежує постачання американської м'ясної продукції на свою територію.

Він також відзначив, що під час аудиту ветслужби може бути проведене вибіркове інспектування деяких американських підприємств.

За словами заступника голови ветслужби, у березні 2006 року Україна й США відпрацювали й затвердили форму ветеринарних сертифікатів на постачання американської свинини та яловичини в Україну.

Зараз, за дорученням прем'єр-міністра Віктора Януковича, такі вантажі, як яловичина і свинина повинні прийматися українською стороною за сертифікатами, погодженими в березні минулого року.

Раніше ветслужба заявляла про намір почати аудит ветслужби Молдови й продовжити перевірку м'ясокомбінатів Білорусії на початку 2007.

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News