Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ точить зуб на Генпрокуратуру за справу на Могилевича

Вівторок, 6 лютого 2007, 17:40

Член фракції БЮТ Андрій Кожем'якін вважає, що справу про незаконне знищення матеріалів справи на Семена Могилевича закрили за статтею про відсутність складу злочину.

Так він прокоментував рішення Апеляційного суду Київської області про закриття судового провадження у цій справі, повідомляє пресс-служба БЮТ.

"Я поки що не знаю, за яким пунктом статті кримінально-процесуального кодексу закрили цю справу, але я вважаю, що це буде стаття про відсутність складу злочину, тому що його там і не могло бути", - заявив Кожем'якін.

На його думку, "це була замовна кримінальна справа, яку було зроблено для того, щоб дискредитувати мене, а також через мене Олександра Турчинова".

Кожем'якін вважає, що "це було зроблено перед виборчою кампанією для того, щоб облити брудом тих людей, які були звільнені зі Служби безпеки України, і які намагалися працювати чесно та прозоро".

"У березні, квітні, травні продовжувалась ця брудна істерія з боку заступника генпрокурора Шокіна. Тоді навіть було підготовлено Генпрокуратурою подання до суду щодо мого затримання і арешту", - сказав депутат.

Він заявив, що БЮТ зробить депутатські звернення до СБУ та Генпрокуратури щодо "з'ясування обставин, за яких велась первинна перевірка цих матеріалів".

"Мені і моїм колегам по фракції цікаво, хто приймав рішення щодо порушення кримінальної справи, і хто приймав рішення щодо передачі цих матеріалів до Генпрокуратури", - додав депутат.

"Я думаю, що з часом ми розставимо всі крапки над "і". І в інших замовних справах також", - заявив Кожем'якін.

Як відомо, у понеділок Апеляційний суд Київської області припинив провадження у справі про незаконне знищення матеріалів справи Могилевича. Справу закрито на прохання Генпрокуратури, яка відкликала апеляційну скаргу.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування