Пінчук купив Нікопольський південнотрубний

Вівторок, 6 лютого 2007, 17:44

Компанія "Транспортно-інвестиційні технології", яка входить в бізнес-групу "Інтерпайп", стала власником держпакету акцій Нікопольського південнотрубного заводу.

Компанія придбала держпакет заводу у розмірі 96,67% статутного фонду, запропонувавши на конкурсі у вівторок 352 млн. 620 тис. грн.

Стартова ціна була 352 млн. 614 тис. грн., повідомляє УНІАН.

У конкурсі також брало участь ТОВ "Логоімпекс", що запропонувало 352 млн. 615 тис. грн.

У прес-службі групи "Інтерпайп" підтвердили, що ТОВ "Транспортно-інвестиційні технології" представляє цю бізнес-групу.

Відтак, "Інтерпайп" спільно з пулом інвесторів, які працюють на проммайданчику НПТЗ, братиме участь в акціонерному капіталі ВАТ, "виходячи зі стратегічних планів розвитку бізнесу групи".

У 1999 році уряд ухвалив рішення про реструктуризацію ВАТ "Нікопольський південнотрубний завод", в результаті чого на його виробничій базі було створено 11 ЗАТ, більшість із яких контролюється корпорацією "Інтерпайп".

У липні 2004 року Господарський суд Дніпропетровської області у справі про банкрутство "НПТЗ" за позовом компанії "Дніпрообленерго" ввів процедуру санації підприємства строком на один рік, яку згодом подовжив до січня 2007 року.

Збитки заводу за підсумками 9 місяців 2006 року становили 4 млн. 232 тис. грн., вартість активів становить 251 млн. 49 тис. грн.

І "Транспортно-інвестиційні технології" (Київ), і "Логоімпекс" (Новомосковськ), які брали участь в аукціоні, контролюються корпорацією "Інтерпайп", що належить Віктору Пінчуку.

УНІАН, Економічна Правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...