Росія погрожує надалі обходити Україну десятою стороною

Вівторок, 6 лютого 2007, 20:14

Росія в експорті енергоресурсів буде прагнути орієнтуватися на свої можливості, а не на транзитні держави, заявив голова Мінпроменерго РФ Віктор Христенко.

"Найчастіше транзитні території намагаються використовувати своє положення не для "зчеплення" усіх ланок, якими вони є в енергетичному ланцюжку, а на використання винятково для вирішення своїх конкретних питань, не пов'язаних із транзитом, а з чимось іншим", - сказав Христенко на прес-конференції в Москві.

Міністр назвав "абсолютно ненормальною" ситуацію, коли транзитні держави, вирішуючи свої задачі, перекладають ризики на дві інші ланки цього ланцюжка - видобутку і споживання, повідомляють РИА Новости.

"Ми відкрито і досить давно вже заявляли про те, що Російська Федерація, володіючи великою територією з морським виходом в усі сторони - на південь, північ, захід і схід, безумовно, у своїй стратегії буде орієнтуватися на використання своїх територіальних можливостей", - зазначив Христенко.

На його думку, у такий спосіб буде розширена географія експорту російських енергоресурсів.

"Це не тільки покриває ризики транзитних територій, але, насамперед, безумовно, створює додатковий імпульс для розвитку російської економіки, дає додаткові кошти для російського бюджету і розширює географію російських вуглеводнів на глобальному ринку", - сказав Христенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування