Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" думає, що зможе захистити народ від "диктатури" Януковича

Середа, 7 лютого 2007, 09:50

"Наша Україна" готова захистити країну від "кланово-олігархічної диктатури" правлячої коаліції та уряду на чолі з прем’єром Віктором Януковичем.

Про це з парламентської трибуни у середу заявив лідер фракції "Нашої України" В’ячеслав Кириленко.

"Парламентська більшість та її уряд остаточно взяла курс на встановлення в Україні кланово-олігархічної диктатури на чолі з прем’єр-міністром", - сказав він.

Проте, на думку Кириленка, "люди мовчки не спостерігатимуть за такими експериментами над власною країною".

"Аби не допустити конституційного перевороту, "Наша Україна" використає всі правові та політичні засоби для захисту прав, свобод та гідності українських громадян", - заявив він.

При цьому "виразним кроком у бік диктатури", на думку "Нашої України", є ухвалення закону про Кабінет міністрів, а також низка законопроектів, зареєстрованих у Верховній Раді депутатами від коаліції.

На думку Кириленка, метою ухвалення цих законопроектів є "повна узурпація влади".

Серед таких проектів закону лідер фракції "Наша Україна" назвав законопроект про зміни до закону про Раду нацбезпеки і оборони, "який має на меті ліквідацію секретарі і всього апарату РНБО, а також ставить введення рішень Радбезу в залежність від того, чи завізує відповідний указ президента прем’єр-міністр або інший член уряду, чи ні".

Ще одним законопроектом, спрямованим на узурпацію влади, на думку Кириленка, є проект змін до закону про Конституційний Суд, яким передбачається заборонити КС розгляд законів про внесення змін до Конституції.

"Очевидно, ініціатори цього законодавчого нововведення усвідомлюють, що розгляд цього питання може бути для них невтішним", - сказав він.

Водночас, на думку Кириленка, "головний удар" коаліції спрямовується проти президента.

Кириленко також виступив проти ухвалення змін до Конституції, "які знищать систему місцевих державних адміністрацій і цілі регіони будуть віддані на відкуп місцевим князькам".


Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування