Балога приєднався до Азарова і Януковича проти Тимошенко

Середа, 7 лютого 2007, 13:16

Глава секретаріату президента Віктор Балога заявляє, що від секретаріату президента не було жодних пропозицій про використання українських газо-транспортних систем Росією.

"Від секретаріату такої пропозиції не було", - сказав він під час брифінгу в середу.

Також Балога зазначив, що не виконував жодних спецдоручень під час свого візиту до Москви наприкінці січня.

Коментуючи ухвалення закону про заборону відчуження майна "Нафтогазу України", глава секретаріату назвав цей закон запобіжним кроком, який практично не потрібний.

За його словами, "є закон про міжнародні договори, в якому чітко сказано, хто має право і за яких умов підписувати ті чи інші договори". "Неможливо, щоб хтось прийняв рішення особисто", - пояснив Балога.

"Тому сьогодні треба займатися не політикою. Треба шукати шляхи дотику, на яких ми спільно зможемо піднімати економіку Росії та України", - наголосив глава секретаріату президента.

Відповідаючи на питання, коли буде поставлена "остання крапка" в питанні, що Росія не платить Україні за оренду Чорноморського Флоту, Балога сказав:

"Якщо ми будемо ставити за умову в Херсоні або в Одесі через суди ініціювати судові позови громадян або організацій і робити велику політику, я вважаю, що ми дуже далеко зайдемо, особливо у стосунках з Росією", - зазначив він.

Він також зазначив, що всі договори, які підписані з Росією щодо оренди "виконуються".

"Але питання в другому аспекті – який рівень, і чи потрібно його переглядати. Це є компетенція уряду. І той стан стосунків між Україною і Росією, я вважаю, що він є задовільним і не потрібно шукати проблеми між двома країнами. Слід шукати точки дотику, де ми б могли нормально працювати", - сказав він.

Як відомо, перший віце-прем'єр Микола Азаров назвав ухвалений у вівторок закон дурницею, яка нічого нового у законодавчу площину не принесла.

У свою чергу прем'єр-міністр Віктор Янукович назвав закон політичною грою і також наголосив про існування усіх необхідних законів, які б унеможливили втрату контролю над газо-транспортними системами України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування