Янукович готує Ющенку "черговий подарунок"

Середа, 7 лютого 2007, 14:39

У Кабінеті міністрів відбулася презентація проекту закону про засади зовнішньої та внутрішньої політики, проведена для прем'єр-міністра Віктора Януковича.

Як повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, робоча група на чолі з міністром економіки Володимиром Макухою представила свої напрацювання у тому, як об'єднати шість існуючих законопроектів на цю тему в один єдиний.

"Думаю, до кінця тижня єдиний законопроект про засади зовнішньої та внутрішньої політики буде внесено до парламенту", - сказав Лавринович.

У свою чергу лідер фракції СПУ Іван Бокий повідомив, що до п'ятниці учасники коаліції мають подати свої доповнення до вищезазначеного законопроекту.

На питання, чи є в проекті закону пункт про інтеграцію до НАТО, Бокий сказав: "Немає. Є пункт, який дозволяє розв'язувати питання щодо участі у військово-політичних союзах шляхом всенародного референдуму".

Депутат також повідомив, що на зустрічі не обговорювалося питання голосування антикризової коаліції по кандидатурах на посади міністра закордонних справ та СБУ.

"Президент подав документи на затвердження Огризка і Короля з порушеннями, зокрема, немає декларації про доходи ні того, ні іншого. Тому треба заново вносити подання", - пояснив Бокий.

Водночас деякі учасники зустрічі казали, що після обговорення законопроекту представники антикризової коаліції обговорювали свої внутрішні питання вже за відсутності урядовців.

На нараді були присутні голова Верховної Ради Олександр Мороз, члени ради антикризової коаліції Петро Симоненко, Ігор Алексєєв (обидва – КПУ), Іван Бокий, Віталій Шибко (обидва - СПУ), Олександр Пеклушенко (Партія регіонів).

Крім того у нараді брали участь керівник юридичного управління секретаріату Кабміну і керівник головного науково-експертного управління Верховної Ради.

Раніше очікувалося, що у середу у Кабміні відбудеться засідання ради антикризової коаліції з питань призначення керівників Міністерства закордонних справ та Служби безпеки України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
21:39
В порту на Одещині росіяни знищили агропродукцію, яка направлялась до Азії та Африки
21:36
Через російський обстріл передмістя Херсона загинула літня жінка
Усі новини...