Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рудьковський придумав, як заробити на "Укртелекомі"

Середа, 7 лютого 2007, 17:31

Україна може одержати від приватизації "Укртелекому" на 40-50% коштів більше, ніж передбачається.

Умовою для цього є розробка і виконання програми предприватизаційної підготовки національного оператора зв'язку.

Таку думку висловив міністр транспорту і зв'язку Микола Рудьковський на прес-конференції в Києві в середу.

За словами Рудьковського, продаж "Укртелекому" на тих умовах, які пропонуються в даний час, буде невигідна як для держави в цілому, так і для державного бюджету.

Такі твердження міністр мотивував оцінками експертів галузі, з якими він провів консультації з даного питання.

Як повідомлялося, президент Віктор Ющенко 26 січня підписав поправки до низки приватизаційних законів, які збільшують кількість пропонованих до продажу об'єктів, зокрема, за рахунок національного оператора зв'язку "Укртелеком".

Глава Фонду держмайна Валентина Семенюк заявила про плани залишити у держвласності по 50%+1 акція "Укртелекома", а інші акції продати на фондових біржах, у тому числі міжнародних, почавши продаж із пропозиції на українських біржах по 10% їхніх акцій.

У той же час секретаріат президента розкритикував такі плани ФДМ, наполягаючи на продажі контрольних пакетів акцій цих підприємств для залучення стратегічного інвестора.

У свою чергу Рудьковський розкритикував позицію секретаріату президента, заявивши, що продаж контрольного пакету акцій ВАТ "Укртелеком" у 2007 році призведе до втрат держбюджету, і не сприятиме розвитку телекомунікаційної галузі країни.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування