Томенка, Карпачову і Захарова обиратимуть за допомогою урн

Четвер, 8 лютого 2007, 10:22

Голосування щодо обрання омбудсмена та віце-спікера парламенту має відбутися одночасно і призначено на 14 годину четверга.

Про це повідомило джерело "Української правди".

Говорячи про обрання віце-спікера, співрозмовник оцінив шанси члена БЮТ Миколи Томенка бути обраним як 100-відсокові, "якщо нічого не зміниться".

Раніше Верховна Рада включила до порядку денного питання про обрання віце-спікера, а також уповноваженого з прав людини.

Під час свого виступу єдиний кандидат на посаду віце-спікера член БЮТ Микола Томенко сказав, що у разі його обрання він займатиметься організаційною діяльністю і взаємодією з судовою владою.

"У разі мого обрання буду переконувати керівництво, щоб я залишався куратором того напрямку, який я веду в комітеті (з питань, молоді і спорту), оскільки є багато напрацювань у молодіжній політиці, в галузі фізкультури і спорту", - сказав він.

Одразу після виступу Томенка спікер Олександр Мороз поставив на розгляд питання про обрання уповноваженого з прав людини.

Під час свого виступу перший заступник голови комітету з питань правової політики Євген Корнійчук зазначив, що до комітету надійшло два подання на цю посаду – члена фракції Партії регіонів Ніни Карпачової і правозахисника Євгена Захарова.

За словами Корнійчука, розглянувши ці подання, комітет вирішив, що обидві кандидатури - Карпачової і Захарова - відповідають вимогам закону.

"Комітет ухвалив рішення про підтримку обох кандидатур", - сказав він.

Таємне голосування за обрання віце-спікера і уповноваженого з прав людини має відбутися у четвер.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування