Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більшість вирішила, якими законами забезпечити свою політику

Четвер, 8 лютого 2007, 12:21

Верховна Рада в четвер затвердила порядок денний третьої сесії парламенту 5-го скликання, який складається з більш ніж 500 законопроектів.

Зокрема, серед питань, запланованих до розгляду, - законопроекти про основи внутрішньої та зовнішньої політики, зміни до закону про Конституційний Суд, про вибори президента, про парламентську опозицію.

Також парламентарям буде запропоновано розглянути зміни до закону про вибори народних депутатів, закони, які стосуються розмежування функцій і повноважень київського міського голови і голови Київської міської держадміністрації.

Крім того, планується підготувати до розгляду законопроекти про зміни в Конституцію, які стосуються реформування місцевого самоврядування, про місцевий і всеукраїнський референдуми.

Також депутати розглянуть законопроекти про судовий устрій та затвердження кодексу професійної етики в суді, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На цій сесії депутати також планують розглянути законопроекти про державну програму економічного й соціального розвитку України на 2007 рік, про внесення змін у Бюджетний кодекс і про державну податкову службу.

Депутати планують розглянути законопроекти про внесення змін у Житловий кодекс; про державний земельний кадастр, зміни в деякі законодавчі акти з регулювання земельних відносин, про фонд земель державної власності та управліня.

Парламент планує розглянути зміни в закон про державну підтримку засобів масової інформації і соціальний захист журналістів; законопроект про редакційну свободу державної та комунальної преси в процесі роздержавлення.

У той же час парламент відмовився внести до порядку денного питання про заслуховування інформації генпрокурора про факти перешкоджання журналістській діяльності й зміни в закон про місцеве самоврядування, законопроект про перелік комітетів і предмети їхнього ведення, а також проект постанови про звіт генпрокурора про розслідування загибелі В'ячеслава Чорновола.

Депутати проголосували проти внесення до порядку денного проекту постанови про створення тимчасової слідчої комісії з питань адміністрування податку на додану вартість, про звіт міністра з питань ПЕК, про звіт віце-прем'єра з питань ЖКГ, про звіт міністра оборони, а також зміни до закону про політичні партії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
Усі новини...