Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов попросив "Нашу Україну" не кидати Тимошенко

Четвер, 8 лютого 2007, 12:48

Блок Юлії Тимошенко здивований позицією "Нашої України" щодо призначення віце-спікером Миколи Томенка.

Про це журналістам сказав один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов.

Він висловив сподівання, що "Наша Україна" підтримає вищевказану кандидатуру.

"Ми маємо сподівання, що вони не будуть йти шляхом зради і шляхом кидання своїх політичних союзників тим паче, що у нас із вами підписана угода два дні тому", - наголосив депутат.

Турчинов нагадав, що питання закріплення посади віце-спікера за його політичною силою було вирішено ще у серпні 2006 року і "представники, які вели переговори про розподіл посад у ВР, підтвердили цю домовленість, тому не зрозуміло взагалі, чому ця проблема сьогодні виникає".

За словами депутата, фракція дізналася про позицію "Нашої України" у той момент, коли "НУ" не погодилася внести питання про віце-спікера до порядку денного.

"Крім того до мене підходив, наприклад, Олександр Третьяков і вимагав, що на цій посаді має бути Безсмертний і тоді вони будуть з нами дружити, а потім Анатолій Матвієнко підійшов і сказав, що він теж хоче обійняти цю посаду, тобто окрім здивування їхня позиція нічого не викликає", - додав Турчинов.

При цьому він висловив сподівання, що домовленості будуть дотримані, однак відкинув варіант обміну голосування по Томенку на голосування по Ніні Карпачовій на посаду омбудсмена.

"Ніякий чендж не пройде. Ми нагадали їм (Партії регіонів), що є принципова домовленість закріплення цієї посади за опозицією. Інша справа, що для того, щоб її не виконати, вони тягнули час, але куди вже далі тягнути?", - запитав Турчинов.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування