Мороз наполегливо не хоче виносити з хати сміття

Четвер, 8 лютого 2007, 16:14

Голова Верховної Ради Олександр Мороз заявляє про відсутність об'єктивних підстав для напружень у країні і про процес нормалізації взаємин між гілками влади.

Про це він сказав під час зустрічі з керівниками дипломатичних місій та представництв міжнародних організацій, акредитованих в Україні, повідомляє прес-служба ВР.

"Зараз взаємини між гілками влади нормалізуються, об'єктивних підстав для будь-яких напружень немає. Є суб'єктивні, пов'язані із реалізацією політичної реформи", - зазначив спікер.

За словами Мороза, зараз відбувається приведення законодавства у відповідність до Конституції, запровадження європейської моделі управління: "Однією з підстав загострення ситуації стало подолання вето щодо закону про Кабінет міністрів".

При цьому він наголосив, що "закон відповідає змісту Конституції і жодним чином не обмежує права президента".

Мороз додав, що Верховна Рада планує розглянути зміни до закону про Кабмін відповідно до домовленостей, досягнутих під час зустрічі президента, прем'єра і голови Верховної Ради.

Він зазначив, що зараз нав'язуються дискусії щодо розпуску Верховної Ради та дострокових парламентських виборів: "Це вигідно одній з політичних сил".

"Глибоко переконаний, що незважаючи на заклики і вуличні акції, ніяких дострокових виборів не буде, розпуску Верховної Ради не буде, і стабільність буде забезпечена", - сказав Мороз, додавши, що "ВР і Кабмін докладуть усіх зусиль, аби напруги не було".

Спікер категорично відкинув звинувачення опозиції на адресу коаліції та уряду у зраді національних інтересів та бажанні здійснити кроки, спрямовані на приватизацію або відчуження у будь-який інший спосіб української газо-транспортної системи.

Говорячи про закон про опозицію, Мороз висловив переконання, що норми, які передбачені в цьому законопроекті, краще зафіксувати у регламенті.

"Можна прийняти короткий закон про права опозиції, а у регламенті чітко записати, як вони реалізовуватимуться", - сказав він.

Говорячи про мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення, голова Верховної Ради висловив сподівання, що "до кінця року ми будемо мати всю законодавчу базу, щоб створити цивілізований ринок землі".

Стосовно кандидата на посаду міністра закордонних справ Володимира Огризка, Мороз завірив, що парламент "всебічно розгляне" його кандидатуру і наступного пленарного тижня питання про призначення керівника МЗС буде розглядатися у сесійній залі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування