Міжнародники вирішили, що в українській політиці "далі тиша"

Четвер, 8 лютого 2007, 17:13

Міжнародне рейтингове агентство Fitch відзначає зниження політичних ризиків в Україні.

За словами старшого директора аналітичної групи Fitch Ratings Еда Паркера, зміна прогнозу щодо рейтингу України "BB-" на "Позитивний" у жовтні 2006 року вказує "на добрі перспективи підвищення рейтингу", повідомляє УНІАН.

Він зазначив, що двома основними чинниками, які впливатимуть на суверенний рейтинг України, є "подальші свідчення того, що українська економіка досить добре справляється із збільшенням цін на газ і збереження відносної політичної стабільності".

При цьому Паркер додав, що, попри те, що "політичний галас" в Україні, ймовірно, триватиме в осяжному майбутньому, Fitch вважає, що "політичний ризик зараз на порядок нижчий, ніж 2-3 роки тому".

Як відомо, наприкінці жовтня 2006 року міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings змінило прогноз щодо рейтингів дефолту емітенту України в іноземній і національній валюті зі "Стабільного" на "Позитивний" і підтвердило РДЕ на рівні "BB-".

Агентство також підтвердило рейтинг "країнової стелі" "BB-" і короткостроковий рейтинг "B".

Тоді у своєму повідомленні Fitch відзначало, що розвиткові економіки України в найближчому майбутньому сприятимуть такі чинники, як високий рівень споживчих витрат і збільшення інвестицій.

"Ціна, яку Україна платить Росії за імпортований газ, в січні збільшилася з 50 дол. за тис. куб. м до 95 дол. за тис. куб. м, проте, схоже, дане збільшення пройшло досить гладко для економіки", - зауважувалося у повідомленні.

"Це дає впевненість у тому, що енергоємна економіка країни зможе витримати подальше збільшення ціни до 130 дол. за тис. куб. м, яке очікується у 2007 році", - додавало агентство.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування